Apparaat compatibiliteit:
Filteren

Filter op prijs

Patchpanelen

Filteren

Toont alle 2 resultaten

Sorteren op

Patchpaneel kopen?

Patchpanelen zijn ideaal voor het regelen van je netwerk- en telefoonverbindingen. Ze zijn gemakkelijk te bevestigen in een serverkast of patchkast en zorgen voor overzicht in je netwerk. Voor meer informatie over het nut en de werking van patchpanelen, lees verder.

Wat doet een patchpaneel precies?

Met een patchpaneel houd je jouw netwerk netjes en gestructureerd. Het paneel bevat patchpoorten, vaak ook keystones genoemd. Je kunt hier RJ45 connectoren op aansluiten en aan de andere kant een installatiekabel. Vaak zijn deze poorten genummerd, wat handig is om de bijbehorende kabels te labelen. Hierdoor kun je snel zien welke kabel waar hoort en eventuele problemen sneller oplossen. Je kunt ook kiezen voor een patchpaneel zonder ingebouwde keystones en deze zelf plaatsen. Het voordeel hiervan is dat je verschillende soorten keystones kunt gebruiken. Meestal hebben patchpanelen een hoogte van 1U. Dus, als je een patchkast van 5U hebt, kun je er vijf 1U patchpanelen in kwijt.

Welke grootte patchpaneel heb je nodig?

Patchpanelen zijn verkrijgbaar in verschillende maten, meestal aangeduid in inches, zoals 10 inch of 19 inch. De maat hangt samen met de grootte van de patchkast, die ook in deze maten komt. De 19 inch patchkast is het populairst en wordt vaak in zakelijke omgevingen gebruikt. Voor een compacte oplossing kun je kiezen voor een desktop patchpaneel, die je bijvoorbeeld onder je bureau kunt zetten of aan de muur kunt hangen.

Wat is het verschil tussen UTP en FTP keystone box?

Net zoals bij netwerkkabels hebben patchpanelen verschillende niveaus van bescherming. Je kunt kiezen voor UTP patchpanelen zonder extra afscherming of voor S/FTP patchpanelen met bescherming. Als er stroom- of coaxkabels in de buurt zijn, is een S/FTP patchpaneel aan te raden. Gebruik dan ook S/FTP netwerkkabels.

Hoe monteer je kabels op een patchpaneel?

Volg deze eenvoudige stappen om kabels op een patchpaneel te monteren. Het is goed om ook de handleiding van je specifieke paneel te raadplegen.

  1. Verwijder ongeveer 6 cm isolatie van de kabel.
  2. Leg de aderen in de volgorde volgens de TIA568 A of B standaard.
  3. Als je paneel een kabelklem heeft, plaats dan de aderen eronder en zet vast.
  4. Plaats de aderparen in de sleuven.
  5. Draai de uitstekende aderparen samen.
  6. Gebruik een LSA tang om de aderen te bevestigen.
  7. Bundel de aderen aan de achterkant.