Apparaat compatibiliteit:
Filteren

Filter op prijs

Kleur

Lengte

Netwerkkabels

Filteren

16 van 296 resultaten

Sorteren op
Pagina

Netwerkkabels kopen?

Netwerkkabels, die ook ethernet-, internet- of LAN-kabels worden genoemd, zijn er in veel soorten. Voordat je een kabel koopt, is het belangrijk om te weten welke soort je nodig hebt om te zorgen dat je de gewenste internetsnelheid haalt. Bovendien zijn sommige kabels beter beschermd tegen storingen.

Cat6 patchkabels

De CAT6 patchkabels van Qost zijn UTP, wat staat voor Unshielded Twisted Pair. Dit betekent dat ze geen afscherming hebben tegen externe interferentie, maar juist vertrouwen op het twisted pair ontwerp om signaalstoringen te verminderen. Het gaat hier om een Cat6 kabel, wat staat voor Categorie 6, wat betekent dat ze geschikt zijn voor gigabit-netwerken en snelheden tot 1 gigabit per seconde, dus 1000 Mbit/s, ondersteunen.

Constructie en kwaliteit

De kern van de kabel bestaat uit CCA (Copper Clad Aluminum), een combinatie van koper en aluminium. Dit zorgt ervoor dat de kabel zowel geleidend als sterk is, waardoor hij flexibel blijft en minder snel scheurt, terwijl de verbinding stabiel blijft.

Bovendien is de buitenste laag van de kabel gemaakt van PVC (Polyvinylchloride), een materiaal dat stevig maar toch buigzaam is. Dankzij het PVC kan de kabel zowel binnen als buiten worden gebruikt.

Cat6a patchkabels

Het belangrijkste verschil tussen Cat6 en Cat6a patchkabels is de bandbreedte en de ondersteunde snelheid. Cat6 kabels ondersteunen snelheden tot 1 Gigabit per seconde (Gbps) en hebben een frequentiebereik tot 250 MHz, terwijl Cat6a kabels snelheden tot 10 Gbps ondersteunen en een frequentiebereik hebben tot 500 MHz. Dit maakt Cat6a geschikter voor toepassingen met hogere vereisten, zoals gigabit Ethernet, 10 Gigabit Ethernet en zelfs toekomstige netwerktechnologieën.

Constructie en kwaliteit

Verder zijn de Cat6a kabels uitgerust met “Low Smoke Zero Halogen” (LSZH). LSZH-materialen zijn ontworpen om weinig rook en geen halogeengassen uit te stoten bij blootstelling aan vuur. Verder is de afscherming van de Cat6a kabels exact hetzelfde als de Cat6 kabel; UTP.

Cat7 patchkabels

Cat7 patchkabels ondersteunen snelheden tot 10.000 MB/s en hebben een frequentiebereik tot 600 MHz. Dit zorgt ervoor dat de Cat7 kabels geschikt zijn voor 10 Gigabit netwerken. Er is dus een duidelijk verschil in snelheid en bandbreedte ten opzichte van Cat6a of Cat6 kabels; Dit maakt de Cat7 kabels geschikt voor elk gebruik en de meest veeleisende taken.

Constructie en kwaliteit

De Cat7 kabels van Qost zijn SFTP/PIMF beschermt. SFTP staat voor “Screened Foiled Twisted Pair” en PIMF staat voor “Paar-in-metaalfolie”. Beide termen verwijzen naar het type afscherming dat wordt gebruikt in netwerkkabels.

SFTP-kabels hebben zowel een folie-afscherming als een gevlochten afscherming rond de individuele draden. Dit biedt een bescherming tegen elektromagnetische interferentie (EMI). PIMF-kabels, aan de andere kant, hebben elk draad afgeschermd met een individuele metalen folie.

Deze twee factoren zorgen ervoor dat de Cat7 kabels het beste afgeschermt zijn en van toepassing zijn in elke situatie.

RJ45 connectoren

RJ45-connectoren zijn de standaard connectoren die worden gebruikt voor alle patchkabels van Qost. Ze worden gebruikt om Ethernet-kabels aan te sluiten op netwerkapparaten zoals computers, routers, switches en andere netwerkapparatuur.

De RJ45-connector heeft acht pinnen die samenwerken met de acht aders in een Ethernet-kabel. Deze pinnen zijn zo gemaakt dat ze correct verbinding maken met de juiste draden, waardoor gegevens betrouwbaar kunnen worden verzonden en ontvangen.