Apparaat compatibiliteit:
Filteren

Filter op prijs

Kleur

Lengte

Netwerkkabels

Filteren

16 van 133 resultaten

Sorteren op
Pagina

Netwerkkabels kopen?

Netwerkkabels, die ook ethernet-, internet- of LAN-kabels worden genoemd, zijn er in veel soorten. Voordat je een kabel koopt, is het belangrijk om te weten welke soort je nodig hebt om te zorgen dat je de gewenste internetsnelheid haalt. Bovendien zijn sommige kabels beter beschermd tegen storingen.

Een vaak gebruikte term voor netwerkkabel is ‘UTP’, hoewel dit feitelijk een specifiek type kabel betreft zonder extra afscherming. Er zijn verschillende afschermingstypes, aangeduid met afkortingen zoals U/UTP, F/UTP, en S/FTP. Deze afkortingen geven aan hoe de kabel is beschermd, zowel intern als extern.

UTP kabels beschermen de interne aderparen niet, terwijl FTP kabels dit wel doen met een folielaag. Welke kabel je kiest hangt af van de situatie en waarvoor je het nodig hebt. Kabels van puur koper bieden voordelen zoals minder kans op breuk en hogere snelheid, vooral over langere afstanden.

Voor thuisgebruik zijn Cat5e en Cat6 kabels meestal voldoende, aangezien ze snelheden tot 1 Gbps halen. Maar als je voorbereid wilt zijn op toekomstige snelheden boven de 1 Gbps, is het verstandig om voor Cat6a, Cat7 of zelfs Cat8 te kiezen, waarbij de laatste snelheden tot 40 Gbps kan bereiken.

Kortom, welke kabel je nodig hebt hangt af van je huidige en verwachte behoeften en de omgeving waarin je de kabel gaat gebruiken.