Apparaat compatibiliteit:


Power-over-Ethernet (PoE) maakt het mogelijk om zowel elektrische stroom als data over een en dezelfde Ethernet-kabel te versturen. Een enorm waarde volle innovatie die het mogelijk maakt om apparatuur van stroom te voorzien zonder dat hier een aparte voeding voor stroom nodig is.

PoE maakt gebruik van standaard Ethernet-kabels, zoals Cat5e of Cat6, om de elektrische stroom samen met de data te verzenden. De voeding wordt geleverd door speciale PoE-injectoren of PoE-compatibele netwerkswitches.

Verschillende PoE-standaarden

Er zijn verschillende PoE-standaarden. Let bij het aansluiten van een PoE device op welke standaard deze ondersteund. Het kan zo zijn dan je PoE injector of switch enkel 802.03af (PoE) kan leveren terwijl je Access Point PoE+ nodig heeft. In dat geval zal het access point ook niet aan gaan.

Hier een opsomming van de verschillende PoE standaarden met de daarbij horende eigenschappen.

IEEE 802.3af-2003 (PoE)

De IEEE 802.3af-2003 standaard, ook bekend als PoE, was de eerste officiële specificatie voor Power over Ethernet-technologieën. Deze standaard maakt het mogelijk om maximaal 15.4 Watt vermogen per poort te leveren over Cat 5 kabels en hoger. Het wordt voornamelijk gebruikt voor het voeden van IP-telefoons, draadloze LAN-toegangspunten en andere relatief laagvermogen apparaten.

IEEE 802.3at-2009 (PoE+)

Vervolgens introduceerde de IEEE de 802.3at-2009 standaard, beter bekend als PoE+. Deze standaard verdubbelde bijna het beschikbare vermogen tot 30 Watt per poort, waardoor het mogelijk werd om een breder scala aan apparaten, zoals videotelefoons en dual-radio draadloze toegangspunten, te ondersteunen.

PoE+ is backwards compatibel met de oudere 802.3af (PoE) standaard, waardoor gebruikers hun bestaande PoE-apparatuur konden blijven gebruiken terwijl ze ook nieuwe apparaten konden toevoegen die meer vermogen vereisen.

IEEE 802.3bt-2018 (PoE++)

De meest recente ontwikkeling is de IEEE 802.3bt-2018 standaard, ook wel PoE++ of 4PPoE genoemd. Deze standaard breidt het vermogensbereik verder uit tot maximaal 60 Watt tot 100 Watt per poort, afhankelijk van de configuratie. Dankzij deze toename van PoE vermogen is het mogelijk om apparaten die meer energie nodig hebben te voeden.

Veelgestelde vragen over PoE

Power-over-Ethernet kan in de meeste gevallen een afstand van maximaal 100 meter (ongeveer 328 voet) over een standaard cat6 ethernetkabel overbruggen.

Er zijn PoE-extenders beschikbaar die het mogelijk maken om het bereik verder uit te breiden dan de standaard 100 meter.

Ja, actieve PoE-switches detecteren of een apparaat PoE nodig heeft en leveren stroom op basis van de behoefte. Passieve PoE levert constant stroom, ongeacht of het apparaat het nodig heeft of niet.

Niet alle netwerkkabels zijn geschikt voor Power over Ethernet (PoE). De geschiktheid hangt af van de kwaliteit, categorie van de kabel, en de PoE-standaard die gebruikt wordt.

De netwerkkabels van Qost zijn volledig geschikt met Power over ethernet.

Hulp nodig?

Heb je vragen of heb je hulp nodig na aanleiding van dit artikel? Neem gerust contact op met onze klantenservice. We helpen je graag verder!